Waarom alle mannen menstruatieproducten zouden moeten bijvullen

Waarom alle mannen menstruatieproducten zouden moeten bijvullen

Als oprichter van Monthly heb ik talrijke verhalen gehoord over de impact die menstruatie heeft op het dagelijks leven van mensen. Zelf heb ik ook een mooi verhaal om te delen, een prachtig voorbeeld van hoe het zou moeten zijn.
Als jonge vrouw in de twintig woonde ik ooit samen met een man. Het was mijn eerste keer samenwonen met een man, en ik herinner me nog goed de dag dat hij voor het eerst mijn voorraadje tampons op het toilet zag liggen. Hij keek een beetje verbaasd en vroeg of ik ze kon weghalen. Ik dacht destijds dat het normaal was dat mannen dat vies vonden, dus ik deed het zonder er verder bij na te denken.
Maar jaren later, toen ik Monthly oprichtte, was mijn perspectief volledig veranderd. Ik begon te begrijpen dat menstruatie een natuurlijk onderdeel is van het leven, en dat het taboe dat eromheen hangt volkomen onnodig is. Het idee dat mannen tampons en maandverband 'vies' vinden, hoort niet thuis in de moderne wereld. Super raar eigenlijk dat ik dat zo lang 'goed' had gevonden.
Dat werd me eens te meer duidelijk toen mijn huidige partner, waar ik nu mee samenwoon, op een dag met tampons in zijn hand naar het toilet liep. Verbaasd keek ik hem aan en vroeg wat hij aan het doen was, waarop hij antwoordde: "Ik ga de tampons bijvullen die op waren." Mijn hart smolt weg op dat moment, en ik wist dat ik met de juiste persoon was getrouwd. Deze man vult de menstruatiedispenser op het toilet aan, zonder dat hij die producten zelf gebruikt. Dat is toch heerlijk.
Dit kleine gebaar van begrip en ondersteuning spreekt boekdelen. Het laat zien dat menstruatieproducten niet alleen bedoeld zijn voor mensen die menstrueren, maar dat ze deel uitmaken van ons dagelijks leven, ongeacht gender. Elke persoon zou de moeite moeten nemen om mensen die menstrueren te steunen.
En dat is precies waar Monthly voor staat. We streven ernaar om menstruatieproducten toegankelijk te maken voor iedereen, overal. Of je nu een partner bent die zijn/haar geliefde steunt, of een persoon die zijn/haar eigen behoeften wil vervullen, we zijn er voor jou.
Tampons en maandverband voor iedereen!
Linda
Oprichter van Monthly
Terug naar blog

Neem contact op