Een onverwachte wending op het werk: Kate's verhaal

Een onverwachte wending op het werk: Kate's verhaal

Vandaag delen we het verhaal van Kate, een gewone vrouw met een gewone ervaring op haar werk. Kate, kun je ons vertellen wat er precies is gebeurd?

"Natuurlijk! Het begon allemaal op een doodgewone dinsdagochtend op kantoor. Ik zat in een belangrijke vergadering met mijn collega's en we waren druk bezig met het bespreken van projectupdates. Maar halverwege de vergadering voelde ik iets ongemakkelijks gebeuren. Ik realiseerde me tot mijn schrik dat ik ongesteld was geworden en dat ik geen tampons of maandverband bij me had."

Hoe voelde je je op dat moment?

"Nou, stressvol is zacht uitgedrukt! Ik schaamde me diep en probeerde me te concentreren op de vergadering, maar mijn gedachten bleven maar afdwalen naar mijn probleem. Het was ongemakkelijk, vooral omdat ik wist dat als ik niet snel iets zou doen, ik sowieso zou doorlekken. Ik vroeg mij af of ik nou moest opstaan om naar het toilet te gaan maar was bang dat ik al doorgelekt was en dat mijn collega's dat zouden zien als ik zou weglopen."

Hoe ben je met die situatie omgegaan?

"Ik ben blijven zitten tot aan het einde van de vergadering en heb gewacht tot iedereen weg was, zodat ik als laatste de deur uit kon lopen. Ik haastte me naar het toilet. Het voelde alsof iedereen naar me keek toen ik langs mijn collega's liep! In het toilet zag ik dat ik een klein beetje was doorgelekt in mijn broek. Ik besefte dat ik geen andere optie had dan een collega vragen om een tampon en dat ik dan meteen naar huis moest gaan om mijn broek te verwisselen. 

En hoe reageerde je collega?

"Gelukkig was mijn collega heel begripvol. Ik heb haar vanaf het toilet gebeld en ze bracht me tampons en mijn jas om om mijn middel te binden. Ze gaf me zelfs een knuffel door de toiletdeur heen om me gerust te stellen."

Dat klinkt als een vriendelijke collega.

"Ja, absoluut! Die ervaring heeft me doen beseffen dat we open moeten kunnen praten over menstruatie op het werk. Ik wil ervoor zorgen dat er altijd menstruatieproducten beschikbaar zijn op kantoor, zodat geen enkele vrouw zich ooit weer zo hoeft te schamen of ongemakkelijk hoeft te voelen zoals ik die dag. Het is tijd om op te komen voor een werkplek waar iedereen begrepen wordt, ongeacht wat hun lichaam hen brengt."

 

Terug naar blog

Neem contact op